Åre, morgonvikt & kostupdate


Åreskutan igår 13:00


Skulle vilja ha en sån där besöksräknare på bloggen. Men verkar vara ett jäkla pill. Antar att jag får koda in den, precis som min nedräkning till Alströmer Trofén, här ovan.

Jahapp, imorgon, Åre. Blir hämtad kl 07:00 imorgon bitti. Är så satans taggad utav att äntligen få åka skidor igen. Var lite drygt 2 år sedan sist. I Ramundberget.

Kosten kommer att bestå utav följande:

Frukost: Havregrynsgröt m sylt & En vassleprotte

Mellis: 50g vassleprotein

Lunch: 100g Gainer

Mellis: 50g vassleprotein

Middag: Pasta med kött

Nattamål: 50g vassleprotein

Som ni ser går jag ut ganska friskt med en diet bestående nästan enbart utav flytande föda. Men detta för att kickstarta min kropp lite grann. Dieten kommer inte ta fart på riktigt nu heller, men tror jag kommer tappa en del fett under denna resan. 6 timmars kardio varje dag och bra intag utav makronutrienter kommer nog göra susen.

Mätte och vägde mig igår också. Morgonvikt på 108,7kg men samma midjemått som när jag vägde 98kg känns rätt gött faktiskt. Det märks och syns på kroppen också tycker jag!

Återkommer med massa härliga bilder ifrån skidlandet!

Nytt PB!

Inget monsterresultat i knäböjen direkt. Gjorde ett djupt rep på 120kg. Rätt nöjd ändå, får jag säga.

Däremot i benpressen, så passade jag på att lassa på lite vikt, när jag nu var vid en riktig sådan. Som berättats tidigare, så är mitt PB i den 280kg. Tänkte att jag har ju faktiskt tränat på bra med benen under dessa månader nu, så borde teoretiskt sätt vara starkare. Det var jag också. Nya Person Bästa står numera på 350kg.

En stolt man går och lägger sig ikväll....

Jobba, jobba jobba!!!

Hallå mina läsare! Idag så har det varit ytterligare en dag i trötthetens tecken.
Jag mår verkligen inte bra utav att vara helt ledig ifrån träning ett helt dygn. Särskilt inte nu, när jag vant mig vid träning i någon form, i stort sett varje dag.

Min träningspartner följer inte med ikväll till gymmet.
Ska försöka knåpa ihop ett bra pass. Tror jag kör på SATS Väsby. Dem har ju i alla fall en vanlig fri stång.
Kan vara bra att ha vid en eventuell maxning i knäböj. Målet är 150kg.
Svagt, jag vet.

Återkommer under kvällen med lite nya bilder och kanske, kanske en liten film ifrån passet.

Peter "Foppa" Forsberg


Byggarpass för armarna

Har avslutat dagens gympass.
Det blev ett armpass utav ganska tungt mått.

Bicepscurl med z-stång   2x12 40kg          
Skallkrossare        2x12 30kg                                        Superset

Stående hantelcurl         2x8 26kg/16kg
Smal bänkpress             2x8 90kg                                 Superset

Triceps pushdown i CC 1x24 fullmagg
Bicepscurl m rep i CC    1x24 8/20 motstånd             Superset

Liggande benlyft för mage 2x24
 

Allt som allt ett bra pass, med mycket pump som följd. Nedre magfästet fick sig en liten törn utav benlyften då jag hänger lite grann från en bänk med dem, och råkade gå ned lite för fort ett par gånger.

Tänkvärt 143 dagar kvar

Äntligen, säger jag bara! Så skönt att komma igång på allvar med arbetet. Trots att jag jobbade hemifrån idag, så gick det över förväntan. Har suttit och nött i 3 timmar nu på eftermiddagen. Imorgon blir det samtal från kl 10 redan. Några återkontakter m.m. Tror jag åker ned till Scandic Infra och sätter mig en stund och jobbar. Alternativt Arlanda. Där ute är det svårt att inte bli motiverad. Samt ett skönt lugn i bakgrunden, som gör samtalen lite bekvämare.

Träning ikväll igen. Men imorgon måste jag nog nästan vila kroppen. Den börjar säga ifrån nu. Med lite ont i leder och fästen som de mest framstående krämporna.

Imorgon kommer jag ta tag i detta ännu hårdare. Har skrivit ned mitt VARFÖR nu. Hur stor snöboll vill jag ha?
Vad jag menar med det är att om du puttar igång en liten flinga nedför en backe, så blir den med all sannolikhet mkt mindre än om man sätter igång en redan stor boll nedför backen. Så HUR STOR SNÖBOLL VILL DU HA?

Tänkvärt.


LCHF-debatt

Jobbar hemifrån idag. Satt och kikade runt bland bloggarna jag följer dagligen, och har efter lite vidarelänkning kommit in på ett gäng bloggar som behandlar en diet som kallas LCHF (Low Carb High Fat). Anledningen är en debatt som min coach startat på hans blogg. Där han menar att man kan visst bygga muskler utan något speciellt intag utav kolhydrater. Samt att det är det effektivaste sättet att gå ned i vikt för många människor.

Läs själva får ni se!

Stockholm


Flera PBn

Kom på några fler PBn jag gjorde under veckan på gymmet.
105kg i rodd
112kg i latsdrag

Så snart fullmagg i dessa övningar också!

Träningsveckan avslutas imorgon med fokus på benen, samt en genomkörare för prio-muskler.

Vi ses gott folk!

Nytt PB 146 dagar kvar

Nytt PB i marklyftet. 150kg är det nya. Siktet är inställt på 200kg. Nästa test blir 180kg. 150kg kändes faktiskt rätt okej.

Ledig dag från gymmet idag. Har tränat 6 dagar i rad.
Dagsvikten ligger på tunga 107kg. Lagt på mig massor med vätska.

Nu mat!

Nya PB'n med 149 dagar kvar

Kort inlägg nu. Sängen snart.

Nytt PB i benspark, fullmagg - 120kg
Nytt PB i benpress maskinen, fullmagg - 178kg (OBS att benpress rekordet är 280kg i riktig benpress)
Nytt PB i smal bänkpress - 90kg

Glad Emil idag.

Jag vet ...149 dagar kvar

Jag vet att jag är kass på att skriva här i bloggen ibland. Men vissa dagar så känns annat som prio. Det är dock tråkigt att många läsare försvinner, så tillsvida att man inte uppdaterar typ 4 gånger om dagen. Men antar att de som hängt med hela tiden stannar även nu.

Träningen tuffar på i normalt tempo. Veckorna ser oftast ut som så, att jag tränar en dag och vilar nästa, sedan brukar det bli träning både lördag och söndag om inspirationen infinner sig. Det funkar väldigt bra för mig, och träningen har faktiskt känts roligare än på mkt mkt länge tack vare att jag hittat en bra balans i den och övriga tiden.
Finns ett citat som hänger på de flesta SATS gymmen som visserligen är lite cheesy, men stämmer rätt bra.

"Träning är ett resultat utav en balans mellan kost, vila och träning"Idag ska det satsas för ett fullmag i bensparken. Tog ju 12 reps på 105kg förra veckan. Fullmag är 120kg. Så sitter och laddar nu med en hardstyleremix på Brooklyn Bounce - Get ready to bounce, den gamla 90tals klassikern.

Jag satte även ett annat PB igår. I smal bänkpress. 90kg körde jag där. 2x12 setare. Som ni ser så börjar den goda kostvanan och balansen i vardagen, ge resultat.

Gjorde en skön blunder idag förresten. Jag gick runt inne på Coop i Väsby Centrum, i säkert 20min och letade efter nytt ris och massa sköna uncle bens tillbehör till min favoriträtt, kyckling med ris. När jag sedan lagt upp allt på kassan, upptäcker jag att jag glömt köpa kyckling. Ingen kyckling hemma alls. TIll saken hör ju att jag hade minst 10 pers bakom mig som stod i kö, vilket inte gjorde det direkt lätt för att springa iväg och hämta kyckling, lite sådär snabbt.
Så det fick bli nötfärs med bandpasta till lunch idag.
Har även inhandlat tillfälligt nytt protein också. Twinlabs choklad, såklart. Bäst! Twinlab är för mig, vad välling var för de flesta barnen när dem var små. Jag växte upp med Twinlabs produkter hemma hos min Pappa. Han var nämligen en av deras första kunder, och dessutom sponsrad på den tiden det begav sig. Ska se om jag kan hitta något bra kort att slänga upp här på hans form. Så kommer ni se vad ni har att vänta på tävlingsscenen om några år. 120kg, muskler.

Nu är det uppladdning!!

Nytt PB i bensparken

Satte ett nytt PB utav bara farten i bensparken idag. 105kg vart det nya resultatet. 12reps, strikta sådana. Är rätt stolt faktiskt.

Imorgon ska jag gnugga på jobbet och även ta hand om övriga spörsmål, så att denna Januarimånad blir så pass bra som jag tror den kan bli.

Sängen tidigt ikväll, men först, Ris & kyckling.

Kosten med 152 dagar kvar

Tänkte delge er lite hur dagens kost har sett ut, en söndag som denna.
Är lite stolt att jag äter så pass bra trots att jag inte startat någon tävlingsdiet ännu. Visst jag "dietar" ur en normal människas syn, men för mig så är det bara en lite bättre kontroll på maten för tillfället, dessutom lättare att kontrollera eget käk, än att äta ute på restaurang etc för jämnan.

Kosten var det ja, here it goes:

Mål 1: 70g Fullkornsris, 6 stora Findus köttbullar, 50g vassle/kasein protein

Mål 2: 50g vassle/kasein protein

Mål 3 (innan träning): 70g vassle/kasein protein, 50g fullkornsris

Mål 4 (efter träning): 50g vassle/kasein protein, 2 bananer

Mål 5: 100g långkornigt ris, 287g kycklingfilé

Mål 6: 50g vassleprotein

Det ger en energibalans med följande parametrar:
Kcal: 2601,7 P: 251,1g K:261,1g F: 49,8g

Seg man med 153 dagar kvar till tävling


Jag är en väääääääääldigt seg man idag. Blodsockret har nog aldrig haft så låga nivåer som under dagen. Ändå har jag ätit ordentligt hela dagen. Tänker dock trycka i mig en ordentlig protte nu som mellanmål innan det är dags för middagen.

En rolig sak jag märkte i morse var att vikten har gått upp några kilo till, medans midjemåttet har minskat. Det ser jag som ett positivt tecken på att kroppen äntligen har fattat vad det är jag försöker göra här liksom.

Middag blir ris och kyckling. Igen. Det gör inte så mycket. Jag tycker det är gott. Dessutom blir det en sjyst måltid just nu när jag försöker hålla kcal restriktion. Men bara för att det är hyfsat fritt med maten så betyder ju inte det att jag kan slänga i mig pizza en gång om dagen och sedean leva på proteindrinkar resten av tiden för att få ihop kcal. Nä jag känner att kroppen fungerar bäst med ordentligt käk och dessutom blir styrketräningen så pass lidande utav dålig mat att jag aldrig skulle förlåta mig själv om jag slänger iväg fler gympass på det sättet.

Hade tänkt se Johan Glans's DVD ikväll. Får hoppas på att NÅN vill se den med mig....

Avslutar med att redovisa dagens kost, körde morgonträning idag, men försov mig, därav ingen frukost:

Mål 1: 50g vassle/kasein, 2 bananer

Mål 2: 70g Fullkorns Protein Pasta & 270g kycklingfilé

Mål 3: 100g Fullkornsris & 5 fiskpinnar, samt 74g vassle/kasein

Mål 4: 50g Vassle/Kasein Protein

Mål 5: 70g Ris & 260g Kycklingfilé

Det ger ett totalintag med följande parametrar:

Kcal: 2517,5 P:275,2g K:221,4g F:40,6g

Hotel Anglais, Salongsberusad & 154 dagar kvar

Nu är jag faktiskt lite salongsberusad. Hör och häpna. Men jag föll lite för grupptrycket idag. Jag följde med på en after work-öl på Hotel Anglais med mina kollegor idag. Vilket blev förvandlades till tre öl. Jag skäms. Har ju lovat mig själv att skippa alkoholen fram tills tävlingen, med undantag för Trance Energy och Spring Break Cruise. Nåväl.
Det var i alla fall en trevlig tillställning. Där alla blev lite salongsberusade tror jag. Summa summarum,  kul att lära känna mina kollegor på lite privatare mark.

Ikväll ringde min träningspartner, Peter, 4 gånger under loppet av ca 40 minuter, och hade några "korta frågor", varje gång.
Det vi kom fram till efter dessa fyra samtal var att vi skall ta ett gemensamt träningspass imorgon förmiddag på SATS Arlanda. Axlar & Rygg står på schemat. Även Söndagen blir en träningsdag. Då med benen och mage på schemat.

Nu ska jag somna till några avsnitt utav Vänner Säsong 6.

Återkommer med uppdatering angående träningshelgen vecka 2.

155 dagar kvar

Det är intensiva dagar på jobbet. Intensiva, men korta. Men jag har kul i alla fall. Det har jag mina nya arbetskollegor och tacka för. Imorgon blir det eventuellt en after work-träff som sig bör på fredagar. Slutar tidigt och allt vad det innebär.

I helgen tänker jag ta en ätardag också. Men inget överdrivet. Vill inte första nu medans jag har kcal-kontroll på maten. Tänker fortsätta ha det även under ätardagen. Men däremot så tänker jag tillåta lite mer. Ungefär 500kcal mer än under veckan som gått. Jag kommer alltså hamna runt 2800kcal. Kommer njuta varje sekund.

155 dagar kvar till tävling alltså. Vilket får mig att inse, hur långt det faktiskt är till sommaren. Vet inte riktigt om det taggar mig eller gör mig hängig och uppgiven. Men det jag däremot vet, är att jag har ännu mera tid på mig att förbättra min kropp innan den hårda dieten går igång. Just nu är det hård byggarträning med kcal restriktion som gäller. Men när det är 100dagar kvar, så drar morgoncardion igång på allvar, plus en tajtare kost. Kommer återkomma till hur den kosten kommer att se ut när det börjar närma sig.

Nu ska jag fortsätta ligga nerbäddad i soffan för att vila upp mig inför sista dagen på utbildningsveckan. 8:30 börjar jag imorgon. I säng tidigt med andra ord.

156 dagar kvar


Armpass idag. Behövde utveckla mina triccar ordentligt. Känns som jag stannat av ordentligt på dem. Kör fullmag på pushdown i CC, även största hanteln på gymmet i skallkrossarn. Känns inte så utvecklande. Därför bad jag min käre coach om råd. Smal bänkpress. Vilket tryck jag fick! HELT SINNES BRA! Sitter nu så här 1½ timme efteråt med tryck i triceps!

Låter kanske lätt lyrisk nu, men det är verkligen en helt underbar känsla när man upptäcker en ny övning som verkligen fungerar på den muskeln det är tänkt.

Sitter och äter min kycklingfile med fullkorns protein pasta just nu framför Sing a Long på tv. En skön onsdagskväll.

157 dagar 2 go!

Nu går vi ned ännu lägre i kolhydratsintag!
Känner mig motiverad till tusen idag! Träningspasset gick strålande. Körde på Delta Gym som förra tisdagen. Brösten fick sig en rejäl omgång som sist.

Tack vare all motivation jag får utav min coach, samt utav min träningspartner in crime, Peter, så tänker jag börja strypa kolisarna lite tidigare än tänkt nu. Det blir ännu mera protein dock. Så samma kcal intag, bara ändring i energibalansen.

Ät träna VÄX!!!

158 dagar kvar

Jisses, vilken soft dag det har varit idag. Jag sov ut riktigt länge. Sen har jag inte gjort något vettigt alls faktiskt. Ätit lite gott. Håller mitt kcal intag, dock.  Ligger för tillfället på 2000kcal på vilodagar, och 2500 på träningsdagar. Detta kommer såklart att strypas vid ungefär 100dagar kvar.
Sitter för stunden och kollar på Järfälla-AIK, i SIL. En rätt tam match hittils tycker jag. Får se inför 3e hur den artar sig. Men kvällens stora händelse är ju ändå finalen i junior-vm i hockeyn! Sverige - Kanada. Nedsläpp 01:30.
Träning imorgon också. Men först en vända förbi coachen. Sedan bär det av till Delta Gym, och veckans bröstpass.

NU TAR VI DOM!

159 dagar kvar. Dieten kan börja!

Har börjat dieten lite smått idag. Går inte ut så hårt som jag har gjort tidigare. Detta för att klara hålla igång så länge som möjligt med den. Måste göra det till en vana.

Dagens kost har bestått utav följande godsaker:

Frukost: Omelett gjort på 3ägg, 60g kalkon, 1hackad tomat, 2 rivna potatisar

Före träning: 50g vassle/kaseinprotein
Tillskott: Rapid Pump, Kre-Alkalyn

Efter träning: En stor banan

Lunch: 100g Fullkornspasta & 240g kycklingfilé

Totalen på det jag ätit hittils blir alltså följande parametrar:
1415kcal, 139,1g Protein, 127g Kolhydrat, 36,9g Fett
(OBS! Detta är ett ca värde baserat på livsmedelsverkets siffror, samt det jag hade tillgängligt själv)

Med andra ord har jag ca 1000kcal kvar att knåpa ihop under dagens lopp. Vilket inte skall vara några problem.
Det blir några proteindrinkar till helt enkelt.


Ett armpass följde efter frukost. Vart ett bra pass. Fokuserat på teknik och att få in så mkt blod som möjligt till biceps & triceps. Vilket vi lyckades ganska bra med. Tycker jag. Ådrorna poppade ut rätt duktigt när avslutande övningarna i Cable Crossen var färdig.Whiskey


Wikegård vs Croneman - en enkel match

Jag är en flitig läsare utav min gamla hockeytränare, Niklas Wikegårds, blogg.
Sedan han gav den fd djurgårdspelaren, Dick Axelsson, en rejäl känga i direktsänd tv, har det kommenterats flitigt under nästan varenda inlägg sedan dess. Idel FBK'are som skriver ned Niklas som en wannabe-coach, för att försvara deras senaste nyförvärv. Inget konstigt i det. Dessutom är det känt att Niklas har ett stort Djurgårdshjärta. Men jag tyckte han gjorde rätt. När Dick Axelsson var junior var han en fröjd för ögat. Han hade fart på skridskorna, en bländande teknik, och ett spelsinne som vittnade om en talang. Men han har själv sumpat sin utvecklingskurva. Vi som följt DIF under en längre tid på närmare håll, vet om detta. Som Niklas sa. Man ska ha betett sig ganska illa för att få kicken ifrån ett elitlag. Det är mycket pengar som ligger bakom värvningar och satsningar på dessa spelare. Allt i en förhoppning att få något tillbaka, i form utav vinnarskalle och träningsvilja, samt lagmoral. Något som någonstans uppenbarligen har brustit i detta fallet.


Johan Croneman, krönikör, DN                                  Niklas Wikegård, hockeyexpert

Men något som fick mig att vilja skriva av mig lite här angående detta, är den här krönikan, skriven utav en Johan Croneman på DN.
Där skriver Croneman följande i det inledande stycket:
-Det är svensk modell, på den bygger alla svenska hockeyframgångar
.
Vidare skriver han följande meningar för att bygga på:
-Niklas Wikegård har varit i svensk hockey under ganska många år, när han släpper loss sina tirader tror man ju gärna att han varit grymt framgångsrik som coach - det har han Inte varit. När jag hör honom är jag glad att han slutat, han verkar trots sin erfarenhet inte alls förstå vad svensk hockey byggt alla sina framgångar på, det vill säga en särpräglad svensk modell, byggd på gruppen, kampmoralen, några få fixstjärnor, stark taktisk känsla, tung värdegemenskap

Återigen så pratar Croneman om en helt annan sak. Det där är lagmoralen. Enligt den svenska modellen. Fine. Men det Wikegård pratar om när han använder fraser som - Inga bromsspår, in i trafiken, käka puck, är ju den svenska modellen som gett oss VM och OS guld. Otaliga fantastiska helomvändningar mot Finland t.ex. Varför vände Sverige och vann mot Finland 2003? 1-5, blev 6-5 på en period. Vilka var i det laget? Det var, våra mest framgångsrika spelare, som vuxit upp med inställningen att vara först på puck. Att vinna till varje pris. Men detta tillsammans som grupp! Tror Johan Croneman att vi hade vänt om vi hade haft några spelare, som han vill ha, inte tycker att komma först på puck är allt. Eller att vilja vinna till varje pris är påhittat och idiotisk skitsnack för att blåsa upp machokulturen inom hockeyn?

Slutsats: Niklas Wikegård, är, och förblir Sveriges idag ledande hockeyexpert utanför rinken. Ingen kommer någonsin vilja sticka ut hakan så pass långt att det hörs i jantelagens Sverige. Dessutom fixar Wikegård, på egen hand, artiklar, rubriker och marknadsföring åt vår kära ishockey, som faktiskt fortfarande är Sveriges näst största sport.
Vilket mellanmjölks-inställningen som Croneman vill se, kan komma att betyda att hockeyintresset kommer dala fortare än man kan säga gazpacho, i och med uteblivna framgångar.

160 days 2 go!

Har skaffat mig en liten nedräkning, om ni tittar på röda texten ovanför här.

Alltså, 160 dagar kvar till tävling idag. Kokar potatis just nu för att ha i min omelett på morgonen.
Kan bli bra. Tror mycket på den frukosten. Sjukt proteinrik. God, framför allt!

Vila idag på schemat. Träning imorgon igen, armarna ska få sitt denna veckan. Tänker ladda brutalt med mat under dagen för att ha sånt tryck i musklerna för maximal kraft genom hela passet.
Nu kör vi! Sov, Ät , Träna, VÄX VÄX VÄX!

Dagsformen, helt trycklös, 98kg, 12cm mindre i midjanEn annan favorit


Taggad!

Vilket nyår. Det var annorlunda för mig. Men jag trivdes och det blev så mysigt som jag hade väntat mig. Jag och Evelina gjorde egen middag, potatisgratäng och ryggbiff, med röd vinbärssås. Massor med mumsigt faktiskt.
Blev visserligen massor med potatisgratäng över, för vi gjorde lite mkt. Men det gick åt dagen efter i ett nafs. Nyårsdagen ska ju spenderas med mat och film. Vilket blev fallet.

Träning blev det även. Klockan 10:00 bar det iväg till SATS Arlanda för ett svettigt pass. Jag körde igenom ryggen, axlarna och magen fick sig även en liten genomkörare med tung belastning. Framsida lår avslutade jag med för att jag glömt bort benen i nästan en vecka nu. Så tre set med tung benpress, samt avslutning i bensparken, fick det bli. Skönt.

I dag fortsatte träningen med ytterligare ett bröstpass. Mest för att visa Peter det nya monsterpasset jag fick utav min coach i tisdags. Det är ett mördande pass för pectoralis major. Herregud! Så nu hoppas jag att det blir lite massaökning där. Tekniken är ändrad, och mer anpassad efter byggning. Känns riktigt kanon! Ökningarna känns.

I helgen är det planerad vila. Söndag kväll kanske bli ett pass helt dedikerat åt benen. Några riktigt tunga benpress-set, och några set knäböj skulle sitta fint. Låren börjar svara precis som jag vill just nu. Hårda som sten när jag tränar dem.

Måste ge musklerna lite föda nu!

Glöm aldrig - Sov, Ät, Träna, Väx, Väx, Väx!

RSS 2.0